Škoda најавува нов електричен градски автомобил!

Škoda најавува нов електричен градски автомобил! Skoda е подготвена да ги следи своите колеги од Volkswagen и Cupra во понудата на компактно урбано електрично возило Запрашан кога Skoda ќе му покаже „брат“ или „сестра“ на Volkswagen ID 2 и Cupra Urban Rebel, извршниот директор на Skoda Томас Шефер изјави: „Нашите колеги од Seat, Cupra и …