Топ 10 електрични автомобили со најдолга издржливост

Топ 10 електрични автомобили со најдолга издржливост Lucid Air Dream Edition R: 840 километри Mercedes EQS 450+ AMG линија:  730 километри Tesla Model S: 650 километри BMW iX xDrive50: 610 километри Ford Mustang Mach-E Проширен опсег RWD: 605 километри Tesla Model 3 Long Range: 600 километри BMW i4 eDrive40 Sport: 690 километри Tesla Model X: …

Škoda најавува нов електричен градски автомобил!

Škoda најавува нов електричен градски автомобил! Skoda е подготвена да ги следи своите колеги од Volkswagen и Cupra во понудата на компактно урбано електрично возило Запрашан кога Skoda ќе му покаже „брат“ или „сестра“ на Volkswagen ID 2 и Cupra Urban Rebel, извршниот директор на Skoda Томас Шефер изјави: „Нашите колеги од Seat, Cupra и …