Continental започна да прави гуми со супстанца од пластични шишиња!

Секоја минута 1 милион пластични шишиња се фрлаат низ целиот свет светот, а само половина од нив се рециклираат. Continental најде начин да го претвори пластичниот отпад во вреден материјал за гуми. ContiRe.Tex е кратенка за технологија, каде што има материјал за гуми добиени од UPCYCLED PET. 

Инженерите развиле решение за користење влакна со високи перформанси за изградба на трупот на гумата што се добива од рециклирање
пластични шишиња со помош на уникатен процес на надградба. Новата технологија може целосно да го замени конвенционално користениот полиестер во трупот на гумата.

Ова е само уште еден доказ како Continental е еден од предвониците во иновативноста и одржливоста.

Leave a Reply

Напишете коментар